Tandådalen stugor och boende

Tandådalen bjuder på skidåkning för hela familjen. Detta oavsett om man vill upp i backen eller hellre tar en tur i längdskidspåren. Här finns totalt 25 liftar och 29 nedfarter. Det finns även möjlighet att ta transportliftar eller buss till Hundfjället.

För barnen finns barnområden, däremot ingen barnpassning vilket finns i flera andra områden i Sälen. Utöver skidåkningen är ett besök på Poolarium uppskattat.

Var vill du bo i Tandådalen?

Litet, billigt och mysigt eller stort och exklusivt? Ett tiotal meter från backarna eller ett par kilometer ifrån för att nå ett lugnare område? Tandådalen erbjuder stugbyar för de flesta smaker.

Fjällvilla

De som väljer att bo i stugområdet Fjällvilla får just bo i en mindre fjällvilla. Ett större och mycket populärt stugområde med service, restauranger och liftar på gångavstånd. Smidigt boende för de som vill bo nära allt. Stugorna har 6 – 10 bäddar och är medelstora med 55 – 66 kvm². Cirka 500 meter till liftarna.

Flatfjällsåsen

På Flatfjällsåsen finns både större stugor samt lägenheter/parhus. Området ligger på en höjd och bjuder därmed på härlig utsikt. Ett mycket lugnt och naturnäraområde dit man kör med bil på några minuter från centrum. Stugorna är mycket personligt inredda och varierar både i storlek, stil och bekvämligheter. Ett bra boende för större sällskap som kan tänka sig bo en bit bort från centrum och liftar. Boende med 8 – 10 bäddar och 3 500 – 4000 meter till lift.

Gusjösätern

Gusjösätern uppskattas av de som vill ha fjällkänsla, naturen inpå knuten och personlig touch på stugan. Stillsamt och naturnära område för större sällskap. Stugorna varierar i storlek och stil men även i standard med allt från 2 – 4,5 stjärnor. Stugorna har 4 – 12 bäddar och ligger med 1 000 m – 2 000 m till liftarna.

Hållbränden

Hållbränden är ett stugområde som ligger vid Orrliden. De ligger på en höjd och ger därmed fin utsikt över Hundfjället och Tandådalen. Stugorna hyrs till stor del ut av privatpersoner och varierar därmed både i storlek och inredning. Enklaste sättet att ta sig till liftarna är via skidbussen som passerar flera gånger per dag. Välj stuga med 4 – 10 bäddar samt med 3 000 – 3 500 meter till liften.

Jaktstigen

Jaktstigen ligger i området Orrliden och erbjuder väl tilltagna parhuslägenheter på vardera ca 100kvm². Stora och fina lägenheter med altan och trädgård. Från Jaktstigen tar det ett par minuter med bil till liftarna. Ett alternativ är att åka med bad- och skidbussen som passerar ett par gånger varje dag. Boende för upp till 8 personer och med 1 800 meter till liftarna.

Kalvåsen

Kalvåsen är ett lugnt område med mindre stugor och vacker utsikt mot Flatfjället. Nära till naturen och några minuter i bil till liftarna. Personligt ombonade stugor med 4 – 6 bäddar. Avstånd till lift 300 – 500 meter.

Myrflodammen

I Myrflodammen finns både de allra minsta stugorna till de som har 12 bäddar. Ett stugområde som främst karaktäriseras av dess höga läge och därmed mäktiga utsikt och fina natur. Stugorna har 6 – 12 bäddar och ligger 3 – 4 000 meter från liftarna. Någon skidbuss går inte hit så transport måste ske med bil.

Orrliden

Även Orrliden ligger på bilavstånd från service och liftar. Här kan personliga fjällstugor bokas som skapar en härlig fjällkänsla. Boka de allra minsta på bara 22kvm² eller de större på upp till 200kmv². Här finns alltså några av de allra största stugorna i Sälen. Till liftområdet går bussar flera gånger per dag. Välj mellan 4 – 12 bäddar. Avstånd till lift 1500 – 4000 meter.

Röda Byn

Röda Byn erbjuder ett mycket populärt boende när flera familjer semestrar tillsammans. Här finns nämligen flerfamiljshus som gör att familjerna kan bo i samma byggnad men ändå ha egna lägenheter. Husen är byggda för att möta behoven hos skidturisterna och har all service inom gångavstånd. Finns med 6 – 8 bäddar och har bara 200 m till liften.

Stjärnbyn

Stjärnbyn är en av de stugbyar som ligger närmast Tandådalens centrum. Ett centralt boende som därmed även har nära till restauranger, shop och liftar. Boende med 7 – 12 bäddar och 350 – 600 meter till lift.

Tandådalens Fäbod

Hög standard, nära till naturen och enkel kommunikation till liftarna via buss sammanfattar Tandådalens Fäbod. Personliga stugor med klassisk fjällkänsla. Finns med upp till 10 bäddar och har ca 1 500 meter till liftarna.

Tandådalens stugby

Tandådalens stugby passar utmärkt för de som vill bo nära liften och kunna spänna på sig skidorna på morgonen för att direkt ta sig upp i backen. Stugbyn består av ljusa parlägenheter med hög standard. Här finns sex bäddar och med 200 meter till backen finns skidåkningen alltid nära.

Tandåliden

Ett par kilometer från liftar och annan service ligger Tandåliden. Ett stugområde som passar för de som vill bo nära naturen i ett lugnt och avskilt område. Många av stugorna hyrs ut av privatpersoner och är därmed väldigt olika i både storlek och stil. Till liftarna tar det ett par minuter med bil. Här finns stugor med 4 – 10 bäddar. Avstånd till lift 1 800 – 3 000 meter.

Östra Tandåbyn

Även Östra Tandåbyn ligger på bilavstånd från liftsystemen. Klassiska fjällstugor med god standard och naturen nära inpå. Stugorna har 6 bäddar och liftarna nås via en biltur i 3 500 meter.

Utvald aktiviteter i Tandådalen

Barnområden

För de mindre barnen finns två barnområden att välja på. Här finns fina gröna nerfarter, knappliftar och gott om grillplatser. Vid barnområdet Tandådalstorget ligger även Valles skidland.

Utvald aktivetet – Poolarium

I Tandådalen finns Poolarium med spa, bastu och bad. Önskas mer äventyr bör man istället åka till Hundfjället där Experiums äventyrsbad ligger.