Idre stugor och boende

Skidskola, barnpassning, snowpark och 40 pister i allt från grönt till svart. I Idre finns skidåkning för alla. Utöver ett brett utbud av pister och annan vinterunderhållning karaktäriseras Idre av att vara Sveriges nationalarena för Skicross. Här finns också två skicrossbanor att testa.
Välkommen att njuta av härliga skidveckor, i backen eller i spåren.

Var vill du bo i Idre?

Idre karta över stugområden
Bild från Idrefjäll.se

En fördel med Idre är att det finns många stugbyar som ligger på promenadavstånd till det mesta. Samtliga stugbyar som presenteras nedan har bara ett par hundra meter till centrum och liftarna. Det som skiljer dem åt är istället storleken på boendet och bekvämligheter.

Askebyn

Askebyn erbjuder riktigt rymliga lägenheter med upp till 17 bäddar. Boendet är på 110-142 kvm ² och passar alltså större sällskap som vill ha gott om plats. De största lägenheterna kan exempelvis bokas till mindre lägerverksamhet.

En annan fördel är närheten till allt. Det är bara 500 meter till Idre Centrum där restauranger, nöjen och butiker finns tillgängliga. Spänn på skidorna på morgonen, glid 10 meter och du är sedan inne i närmsta nedfart.

Centrumbyn

Även centrumbyn bjuder på stora lägenheter med närhet till det mesta. De är på 70-100 kvm ² och har upp till 13 bäddar. Till Idre centrum är det ca 300 meter.
Avstånd till närmsta nedfart är 5 – 250 meter.

Dalsbyn

Dalsbyn består av små och mysiga stugor/parhus som ligger i ett mycket lugnt område. Här finns ca 40 stugor med något varierande planlösning och inredning. Ett centralt boende för de som inte har kravet på att bo stort. Har upp till 8 bäddar på 47-75kvm ². Avstånd till centrum är 850 meter och avstånd till närmsta pist 10 – 250 meter.

Dähliebyn

Önskas lite mer exklusiva lägenheter så kan Dähliebyn väljas. Fjällstugorna är som mest på hela 400kvm ² med max 31 bäddar. I flera stugor finns bubbelbad och spapool och stugorna har ofta altaner som bjuder på fantastisk utsikt över fjällen.
Avstånd till centrum är 950 meter och till närmaste nedfart 10 – 250 meter.

Fjällbyn

Fjällbyn har en blandning av olika slags boenden. Här finns små timmerstugor likväl som större moderna lägenheter med upp till 16 bäddar och 192 kvm ². Med 600 meter till centrum och 50-250 meter till närmaste nedfart är allt inom räckhåll.

Gammelbyn

I Gammelbyn finns mindre (40-65kvm ²) och mysiga timmerstugor med plats för 8 personer. Det är även i Gammelbyn som ett av de mer populäraste hotellen i Idre, Pernilla Wiberg Hotell, ligger. Om några i resesällskapet vill bo på hotellet, och andra i stugor, är alltså Gammelbyn ett bra alternativ för att kunna bo nära varandra. Här är det 300 meter till centrum samt 50-250 meter till närmaste nedfart.

Skogsbyn

Även Skogsbyn erbjuder mindre och mysiga timmerstugor/parhus med upp till 8 bäddar. Ett lugnt område precis vid Skicenter Syd. I likhet med de flesta stugområden är det nära till både centrum (650 m) samt nedfarter (50-250 m)

Söderbyn

I Söderbyn finns både mysiga fjällstugor, trevliga lägenheter och större parhus. Den största lägenheter har 22 bäddar. Ett bra boende för de som kan tänka sig bo en bit ifrån centrum, men ändå på gångavstånd (1000 m). Avstånd till närmsta nedfart är 10 – 250 meter.

Söderhöjden

Den nyaste stugbyn i Idre där stugorna byggts med skidturisterna i åtanke. Bland annat finns Ski In / Ski out och närhet både till längdskidspår och backen. Dessutom bjuds gästerna på fantastisk utsikt och större avstånd mellan stugorna än i klassiska stugbyar.
Boendet är på minst 100kvm ² och har upp till 12 bäddar. Till centrum är det ca 1000 meter och till närmaste nedfart 10 – 50 meter.

Västbyn

Västbyn är ett av de mest populära stugområdena i Idre och ligger nära Västbacken. Här finns både klassiska timmerstugor, parhus och lägenheter. Som mest finns 8 bäddar. Ett trevligt boende som är välplanerat för vinterturisterna. Har 350 meter till centrum och 50 – 200 meter till närmaste nedfart.

Utvald aktiviteter i Idre

Aktivitetscenter

Sälens Aktivitetscenter har ett flertal olika aktiviteter som passar de dagar vädret eller orken inte tillåter skidåkning. Här kan man bada, bowla, fika, hyra sporthall, gå på gym eller spela olika spel i arkadhallen.

Kör pistmaskin

Det är inte många som testat att köra en 12 tons pistmaskin – men möjligheten finns i Idre. Efter instruktioner från erfarna förare får man testa själv att styra den stora maskinen.