Branäs stugbyar med stugor och boende

Branäs marknadsförs med ”Sveriges bästa skidort för barnfamiljer” och det är tydligt att de vänder sig mot denna målgrupp. Här finns dagliga aktiveter med maskotarna Björnbusarna, barn-afterski och skattjakter. Dessutom är det främst gröna och blå nedfarter.

Men även de äldre barnen och föräldrarna kan snabbt hitta åkning och underhållning som passar. Bland annat finns ett par svarta pister, funpark, snowpark och big air bag.

Var vill du bo i Branäs?

I Branäs finns både hotell, lägenheter och stugor att hyra. Många stugor hyrs ut av privatpersoner men uthyrningen förmedlas av externa bokningssidor. För de som prioriterar stugor finns följande stugbyar att välja på:

Älgkronan

Stugbyn Älgkronan har stugor för dig som vill bo bekvämt, lite större och extra mysigt. Stugorna ligger uppe på ett berg med fantastisk utsikt, många har braskamin och vissa till och med biljardrum. Rummen är stora och totalt finns 12 – 19 bäddar. Avstånd till pist är ca 100 meter.

Aspen

Aspen är ett nybyggt område med hus av klassisk svensk design. Utöver att boendet är modernt så finns fördelen i dess läge då man nästan bor ”mitt i backen”. Uppskattat av barnfamiljer tack vare närheten till det nya barnområdet. Boende med 8 – 13 bäddar och 100 meter till pist.

Hjorten

Även Hjorten är ett nybyggt stugområde med större stugor. Det ligger naturnära och lite avskilt men ändå mycket nära liftområdet. De mysiga och stora timmerstugorna på närmare 100kvm² rymmer 10 bäddar. Avstånd till lift är 200 meter.

Lohyllan

Centralt på Branäsberget ligger stugområdet Lohyllan. Här är det nära till det mesta. På gångavstånd finns längdskidspår, affärer, restauranger och liftar. Det närmsta barnområdet är Nordpoolen. Här finns stugor med 6 – 22 bäddar och bekvämligheter som bastu, kamin, diskmaskin och torkskåp. Avstånd till lift är 200 meter.

Orren

Orren bjuder på rymliga och mysiga timmerstugor med stolsliften till toppstugan bara ”kring knuten”. Här finns stugor som passar till 6 personer upp till 30 personer. Ett bra boende för större sällskap som vill bo nära backen. De flesta stugor har kamin, diskmaskin, torkskåp och bastu. Avstånd till pist är 10 – 300 meter.

Vargen

Även Vargen erbjuder närhet till det mesta och ett mysigt fjällboende. Många stugor ägs av privatpersoner och har därmed en ”personlig touch” på stil och inredning. Har bastu, diskmaskin och torkskåp. Avstånd till pist 75 – 300 meter.

Älgen

Stugområdet Älgen är ett av de mest centrala områdena att bo i. Skidbacken syns genom fönstret, reception och restaurang är bara nerför backen och centrum finns på gångavstånd. Stora och fräscha stugor med 6 – 22 bäddar. Avstånd till pist 50 – 100 meter.

Tranan

Tranan är ett nybyggt område precis i närheten av pisten. Åk med stolliften”Medvinden” till stugan och glid ut i pisten på några sekunder på morgonen. Moderna stugor med bastu, kamin, diskmaskin och torkskåp. Boende med 10 – 14 bäddar och 50 meter till pisten.

Tinastorp

I Tinastorp finns stora rymliga villor (storstugor) med det ”extra lilla”. Känn dig som hemma med modern inredning och gott om plats. Njut framför brasan eller i bastun efter dagens skidåkning. Har även diskmaskin och torkskåp. I stugorna är det 8 bäddar och avstånd till lift är 500 meter.

Sportmans stugor

Sportmans stugor passar för den mindre familjen som vill bo charmigt och trevligt. Mindre boenden med 4 bäddar och bekvämligheter som kamin och torkskåp. Stugorna har 600 meter till pisten.

Mattestorp Village

Mattestorp är ett nybyggt område med moderna och fräscha hus precis bredvid backen. På någon minut går det att glida till Södra liftarna och fyrstolsliftarna. Anpassade för skidturister med ”walk out och ski in” samt torkskåp, bastu, diskmaskin och kamin. Har 6 – 12 bäddar och 50 meter till pist.

Mården

Mården ligger precis nedanför Branäsberget och har ett flertal familjestugor med 6 – 10 bäddar. Modernt och fräscht boende med torkskåp och bastu. Vissa har även diskmaskin. Avstånd till pist är 500 meter.

Illern

Ett stugområde som ligger med härlig utsikt på Branäsberget. Från stugan glider ni lätt via backen Sidvinden ner till Branäs By. Stugorna har praktisk planlösning, 5 – 12 bäddar och både bastu, torkskåp, kamin och diskmaskin. Avstånd till pist är knappt 50 meter.

Branäs Omnejd

I Branäs omnejd finns en rad privata stugor för uthyrning. Genom att man bor 2 – 12 km från centrum blir det lugnare och ofta billigare. Mycket varierande storlekar, stilar och bekvämligheter på stugorna.

Björnen

Stugbyn Björnen ligger på toppen av Branäsberget och bjuder på en klassisk fjällkänsla. Avsluta dagen framför braskaminen eller i bastun. Ta en promenad till Ladans centrumhus där restauranger och butiker finns. Alla stugor har bastu, kamin och torkskåp, vissa har diskmaskin. De har 4 – 9 bäddar och 400 m till närmaste pist.

Bävern

Ett område som är speciellt omtyckt av barnfamiljer tack vare bekvämligheter och att det ligger nära barnområdet. Närhet till skidskola, restauranger, affärer m.m. Stugorna har 6 – 8 bäddar och alltid bastu. Avstånd till pist är 100 meter.

Utvald aktivitet i Branäs

Hundspann

Att åka hundspann är ett unikt äventyr där man får följa med erfarna guider på en tur. Hundspannsturerna finns i flera olika utföranden och under olika lång tid. Anordnas av Hike Huskytours som hittas ca 200 meter bredvid skiduthyrningen.

Branäsappen

Branäsappen bjuder på underhållning för hela familjen och kan laddas hem både till iPhone och Android. I appen finns bland annat spelet Sakjakten som innebär att man ska lösa mysterier genom att hitta koder runt om på anläggningen. I appen finns även pistkarta och andra spel.