Hundfjället stugor och boende

Med den branta ”Väggen” och barnvänliga ”Trollskogen” bjuder Hundfjället på skidåkning för hela familjen, i alla väderstreck och på alla kunskapsnivåer. Väggen är en av de absolut brantaste nerfarterna i Sverige medan vissa av de gröna pisterna är så flacka att man nästan behöver staka.

Hundfjället är extra uppskattat av barnfamiljer med yngre barn som vill lära sig åka skidor. Här finns Sälens längsta rullband, en mäng knappliftar och Valles skidland.

Var vill du bo i Hundfjället?

I en radie av ett par kilometer från liftsystemet finns en rad olika stugbyar. De som vill bo riktigt nära kan välja Trolldalen med klassiska skidstugor och max 100 meter till liften. Önskas istället större boende, närhet till naturen och ett mycket lugnt område finns exempelvis Joänget / Närfjällsbyn. Välj ett stugområde som möter resesällskapets behov.

Fjällsåsen

Fjällsåsen är en mindre stugby som ligger på en höjd vilket skapar en fin utsikt över Hundfjället. Hyr en lägenhet i parhus med allt som behövs för ett självhushåll. Ta sedan bilen till skidanläggningen, restauranger eller butiker. Boende med 6-8 bäddar. Avstånd till centrum är 900 meter.

Horizon Lodge

Den stora fördelen med att bo i Horizon Lodge är närheten till service och liftområde samtidigt som det är ett boende av större storlek. Det passar för familjer eller större sällskap då stugorna är på 55 – 122 kvm² och med 6-10 bäddar. Marknadsförs ofta som ”familjestugor”. Avstånd till liftar är 500 – 800 meter.

Hundfjället stugby

Ett mysigt och centralt stugområde med mindre stugor och lägenheter. Framförallt är det uppskattat att man snabbt kan gå till de närliggande liftarna. Stugorna har 6 – 10 bäddar men är bara på 55 – 63 kvm². Det kan jämföras med boendet i Horizon Lodge (se ovan) med betydligt större boendeyta. Avstånd till liften är 300 – 500 meter.

Joänget / Närfjällsbyn

Detta stugområde ligger ca 2 km från liftar och centrum och har stugor i en mängd olika storlekar och stilar. Från området går det att ta skidbussen till och från liftområdet om man inte vill köra dit med egen bil. Här finns stugor med 3 – 14 bäddar och de största stugorna är på hela 155 kvm ²

Lilla Moberget

Lilla Moberget passar för de som söker en lugn och avskild plats med närhet till naturen. Här utlovas riktig fjällkänsla i de timrade stugorna. Passar för sällskap på max 4 personer. Avstånd till lift 8 500 meter.

Salbäcksheden

Sälbäckshedens stugområde består av väldigt olika stugor både gällande stil, prestanda och storlek. Många hyrs ut av privatpersoner. Från stugorna kan man lätt ta sig till liftområdet med skidbussen. Ett trevligt område för de som inte önskar bo precis vid backen. Här finns både stugor (2 – 8 bäddar) och parhus/lägenheter (8 bäddar). Avstånd till lift är 1 500 – 4 500 meter.

Sätertjärn

Sätertjärn är ett klassiskt stugområde som består av välplanerade parhus anpassade för skidturisterna. De har god standard och bjuder på vacker utsikt över Tandådalen, inte minst från den stora altanen. Till liftarna är det enklast att ta bilen. Stugorna har 5 – 6 bäddar och avståndet till liftarna är 1 200 meter.

Trolldalen

Vill du bo riktigt nära liftarna i ljusa och fräscha lägenheter? Då passar Trolldalen perfekt. Boendet ligger precis bredvid skidområdet Trollbäcken och det tar inte många minuter att glida fram till liftarna. Även gångavstånd till restauranger och butiker.

Antal bäddar är 4 – 8 och avstånd till lift 50 – 100 meter.

Utvald aktiviteter i Hundfjället

Väggen

Börja dagen i de lite lättare backarna och gå sedan över till svarta pisterna – för att tillslut våga dig på den beryktade ”Väggen”. En pist som är ”dubbelsvart” och som ger utmaning och adrenalinpåslag även för de mest erfarna åkarna. En liten bit i taget och det borde gå bra…

Poolarium

Ta en paus från skidåkandet och besök Poolarium som bjuder på bad och spa precis i foten av backen i Tandådalen. Med jetströmmar, bubbelbad, bastu och bassänger trivs de flesta ett par timmar. Enklare måltider kan beställas i caféet.