Lindvallen stugbyar med stugor och boende

Lindvallen bjuder på härlig skidåkning för alla åldrar. Inte minst familjer uppskattar att åka hit då Europas största barnanpassade skidområde, Valleberget, finns här. Med många knapplistar, enkla nerfarter och tillgång till skidskola kan även de yngsta känna sig hemma i backen.

Men även de som söker lite mer utmaning hittar passande backar här. Det går bland annat att åka över till Högfjället via transportliftar.

Var vill du bo i Lindvallen?

I Lindvallen finns ett flertal stugbyar att välja på, för att se aktuella stugor att hyra i Lindvallen besök Stugknuten.com. Det som framförallt skiljer dem åt är storleken och närheten till liftar och annan service. Vill du kunna sätta på dig skidorna och glida ner till liften på morgonen eller uppskattar du lugnet och stillheten i stugbyarna en liten bit från centrum?
Bland de mer populära stugbyarna finns exempelvis:

Blå Byn

Mycket centralt i Lindvallen ligger Blå Byn. På någon minut kan man gå, eller åka skidor, till liftarna, restauranger eller affärer. Stugorna har 7 bäddar och parhus/lägenheterna har 6 – 8 bäddar. Avstånd till lift är 200 meter.

Andra byar i samma stil är Gröna byn (4 bäddar), Gula Byn (6 eller 10 bäddar) Timmerbyn (4 eller 10 bäddar) samt Vasabyn (8 – 10 bäddar). Samtliga ligger bara ett par hundra meter från liftsystemen.

Brandmossen

Brandmossen är det allra nyaste området och stod klart inför säsongen 2017/2018. Stugorna kännetecknas av bekvämlighet och närhet till det mesta. Stugbyn består av parhus/lägenheter med sex sovplatser. Avstånd till lift är 650 meter.

Bruna Byn

Bruna Byn består av bruna och charmiga små stugor som passar för de mindre familjerna. Börja dagen med nybakat bröd från bageriet på området och avsluta dagen på restaurangen. Gångavstånd till all service som behövs. Stugor och lägenheter/parhus med fyra bäddar och 250 meter till närmaste lift.

Dalbyn

Dalbyn är speciellt uppskattad av barnfamiljer då det både är nära till skidåkning och Lindvallens upplevelsecenter (SkiStar Experium). Här kan man bada, äta gott, gå på spa och ha roligt de dagar som inte backen lockar. Lägenheter/parhus med 4 – 6 bäddar och 400 meter till lift.

Dammkölen

Prioriterar du att bo vackert och naturnära är Dammkölen ett bra val. I stugbyn finns större stugor som passar utmärkt när flera familjer vill bo tillsammans. Här finns lägenheter/parhus med 6 – 8 bäddar och stugor med 10 – 12 bäddar. Med 2000 meter till liftarna får man räkna med ett par minuter i bil på väg till och från liftsystemet.

Fjällbyn

Fjällbyn bjuder på fantastisk utsikt samtidigt som det är nära till allt. Spänn på skidorna på morgonen och glid enkelt till närmaste pist. Många boenden har balkong och uteplats. Lägenheter/parhus med 6 – 8 bäddar och 200 meter till lift.

Utvald aktiviteter i Lindvallen

Valles Skidskola och Snölekis

Valles Värld är den del av backarna som vänder sig till de allra yngsta. Den glada snögubben Valle gör allt för att alla ska trivas så bra som möjligt. Bland annat finns Valles skidland, ett avgränsat område där barnen kan känna sig trygga. De som vill lära sig mer kan anmäla sig till Valles skidskola som vänder sig till barn mellan 3 och 9 år.

Valle har även snölekis vilket är barnpassning under ett par timmar då föräldrarna kan prova på backen på egenhand.

Experium

Är det dåligt väder eller vill barnen bada istället för att åka skidor? Planera in en dag, eller ett par dagar, på Experium. Här kan besökarna välja stillsamma avkopplande aktiveter som spa, massage och god mat. Detta medan de mer äventyrslystna kan besöka ett av de bästa äventyrsbaden i Norden. Varför inte boka in surflektioner inomhus? Här finns nämligen Sveriges första Flowrider som gör att du kan testa på att surfa.
Efter några timmar i badet kan dagen fortsätta med bowling, bio och fika/mat. De som fortfarande har energi kvar kan besöka Kids Zone som är ett mindre lekland.