Hyra stuga i Sälen

stuga i sälenfjällenDet finns flera orter att välja på för de som vill hyra stuga och njuta av skidåkning i Sälenfjällen. Det som framförallt kan vara avgörande är önskemål kring svårighetsgrad på pisterna, tillgång till barnområden och övriga aktiviteter.

Högfjället

Högfjället är en skidort som framförallt är uppskattad av barnfamiljer vilket beror på att det enbart finns blåa och gröna nedfarter och ett stort barnområde. Här finns också flera stugområden som är anpassade för familjer som semestrar tillsammans. Bo exempelvis i samma hus men i varsin lägenhet.

Lindvallen

Det är oftast lätt att hitta boende på gångavstånd till backarna om du bor i en stuga i Lindvallen. Detta oavsett om man önskar en mindre stuga för två eller en större för flera familjer. De som bor nära backen bor även nära restauranger, butiker m.m.

I Lindvallen finns Sälens största upplevelsehus, Experium. Här finns bowling, bad, bio, restauranger och en hel shopping.

Kläppen

Det som karaktäriserar Kläppen gällande boende är att de flesta stugor i Kläppen hyrs ut av privatpersoner även om bokning sker via externa sidor. Privata stugor upplevs ofta som mer ombonade och personliga just eftersom de inte enbart används till uthyrning. Här går det att boka både små och riktigt stora stugor.

Utöver skidåkning finns en rad aktiviteter i Kläppen att välja på så som skotersafari, hundspann, snowtubing och spa.

Stöten

Det finns verkligen en stor bredd på de boenden i Stöten som erbjuds. Önskas en stuga med jacuzzi, öppen spis och tio meter till backen? Eller hellre en liten stuga för två utan speciellt många bekvämligheter för att hålla nere priset? Här finns boende för alla smaker. De allra flesta stugor är så nära backen att man kan gå dit på morgonen.

Utöver skidåkning bjuder Stöten på unika vinterupplevelser. Exempelvis är det möjligt att provköra Suzuki 4×4, åka på skotersafari, bowla, åka på hundspann samt gå på spa.

Hundfjället

I närheten av backarna i Hundfjället finns lägenheter och stugor att hyra. Detta i flera storlekar samt med olika bekvämligheter. Det är även möjligt att bo i utkanten av orten för att komma närmare naturen. En fördel är att skidbussen åker till flera av dessa stugbyar och att man därmed inte själv behöver åka fram och tillbaka med bil till backen.

De som bor på Hundfjället kan lätt ta sig till Poolarium som är ett bad med allt från jetströmmar till bubbelbad.

Tandådalen

Tandådalen och Hundfjället är sammankopplade med en transportlift vilket gör att man snabbt kan åka mellan dessa orter. Därmed nås även bägge liftsystemen mycket enkelt. Till de andra av Sälens skidorter går skidbussen.Åk till fjällen

I Tandådalen finns lägenheter, stugor och hotell. Många så nära backen att man bara kan glida till liften på morgonen.

Utöver skidåkning kan en dag planeras in på Poolarium. I det fall som SkiPass köps med Badentré ingår inträde både på detta bad och Experiums äventyrsbad i Lindvallen.

Här hittar du din sälenstuga och information om Sälen samt stugor du kan hyra i Sälen, här kan du hitta och boka stuga genom våra partners.