Kläppen stugbyar med stugor och boende

Kläppen ligger ca 17 km söder om Sälens by och är ett populärt skidområde inom Sälenfjällen. Anläggningen är privatägd och drivs alltså inte av SkiStar, till skillnad mot de flesta skidområden i Sälen.
Här bjuds besökarna på 37 pister och 14 liftar. De flesta är gröna och blå men det finns även röda, svarta samt fyra snowparks. Kläppen är känd för sina fina skidspår som totalt uppgår till 42 km. Många väljer att gå på tur till toppstugan (ca 7 km) för att där ta en välförtjänt paus innan det väntar nerförsbacke hemåt.

Var vill du bo i Kläppen?

De flesta stugor som går att hyra i Kläppen hyrs ut av privatpersoner men bokning och kontakt sker enklast via bokningssidor. Det innebär även att många av stugorna har en personlig prägel något som annars kan saknas i större stugbyar.

Gusjöbyns Stugby

Gusjöbyns Stugby är en av de allra första stugbyar som växte upp i närheten av backarna. Ett lugnt område med liftar och matbutik på gångavstånd. Finns med 4 eller 6 bäddar. Avstånd till lift är 400 meter.

Gusjöbyns tomtområde

Ett populärt område för barnfamiljer då stugorna finns i flera olika storlekar och att det alltid är nära till service och liftar. Stugorna varierar en hel del i storlek och bekvämligheter. Det finns exempelvis vissa med bastu, torkskåp och öppen spis.
Stugorna har 2-12 bäddar och avstånd till lift är upp till 200 meter.

Kläppen Stugby

Kläppen Stugby bjuder på närhet till skidåkning – oavsett om det gäller slalom eller i längdspåret. Precis bredvid stugbyn går nämligen ett av de skidspår som går att välja på i Kläppen. Liftarna nås på ”skidavstånd” och barnen tar sig snabbt till Juniorparken.
Boka stuga med 4 – 8 bäddar. Avstånd till lift – skidavstånd.

Kläppbacken

Även Kläppbacken erbjuder liften inom ”skidavstånd”. Stugbyn består av nybyggda friliggande stugor på ca 125 m². Perfekt för större sällskap som prioriterar bekvämligheter och närhet till service. Stugorna har exempelvis jacuzzi både inomhus och utomhus, solaltan och exklusiv köksavdelning. Ett boende för de som vill ha ”det lilla extra”.

Boendet har 12 bäddar och skidavstånd till lift.

Horrmundberget

Stugorna på Horrmundberget hyrs helt och hållet ut av privatpersoner vilket inte minst märks av den omtanke och personliga känsla som stugorna bjuder på. Ett passande ställe för de som vill bo lite avskilt men ändå nära längdspåren. På morgonen kan man ta transportliften till liftsystemet eller åka ca 2 km med bil. Stugorna har 4 – 9 bäddar.

Mitt i Pisten

Stugområdet ”Mitt i Pisten” ligger minst sagt nära pisterna. Spänn fast skidorna och glid ut i pisten på några sekunder. Området är inte oväntat ett av de mer populära i Kläppen. Med plats för 10 personer är det speciellt uppskattat när flera familjer delar boende under skidsemestern. Samtliga stugor har både bastu, braskamin och solaltan.

Välj stuga med 8 – 10 bäddar. Avstånd till lift är 50 – 400 meter, men det är alltid nära till pisten.

Utvalda aktiviteter i Kläppen

Trolle och Trolla som älskar barn

Trolle och Trolla är Kläppens egna roliga och underhållande troll. De gör skattjakter, trollsafari, trolldisco och mycket mer. Barn upp till 8 år brukar även uppskatta Trolle Cup som vanligtvis genomförs en gång i veckan. En ”tävling” där barnen får åka mellan tunnlar, pinnar och troll medan publiken hejar på.

Skoterssafari eller hundspann

Kläppen erbjuder en underbar natur som är värd en eller ett par dagar av semestern. Ett alternativ är att boka en plats på en skotersafari. Åk tillsammans i grupp och bli guidad av en erfaren skoteråkare.

Eller varför inte hundspann? En unik upplevelse som kan utföras med ett par vänner eller familjen. De som vill, och vågar, kan prova på att köra en stund själv. Finns från halvdagsturer till övernattningsturer.